Війна. Головне у Харківській області станом на ранок 22 листопада - Накипіло
Події

Війна. Головне у Харківській області станом на ранок 22 листопада

  • Анна М’ясникова
  • ХОВА
  • 22 Листопада 2022

Ситуація на фронті та обстріли

З‌а добу окупанти обстріляли 12 селищ Харківщини: Ветеринарне, Стрілечу, Глибоке, Старицю, Огірцеве, Зарубинку, Амбарне та Дворічну, Котлярівку, Табаївку, Піщане та Крохмальне.

Крім того, 21 листопада після 17 години окупанти вдарили з РСЗВ по житловому сектору Вовчанська. Поранені 57-річна жінка та 60-річний чоловік. Їхній стан середній, повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов. Снаряд влучив у приватний будинок та господарчу споруду після чого виникла пожежа на площі 5 квадратних метрів. Двох постраждалих дістали з-під уламків, уточнила пресслужба ДСНС Харківщини.

photo 2022 11 22 10.58.07

Близько 21 години росіяни випустили ракети по Чугуєву. Пошкоджені двоповерховий приватний будинок, зруйновано гараж, господарчі споруди, та два авто на території трьох домоволодінь. Ніхто не постраждав. 

В області залишається високою мінна небезпека, наголошує очільник ХОВА. У селищі Пришиб в Ізюмському районі на міні підірвався 50-річний місцевий житель. Чоловік загинув на місці. 

За добу піротехніки в області ліквідували 122 вибухонебезпечних предметів. 


У Слобожанському мерзнуть місцеві мешканці


У селищі, розташованому за 60 кілометрів від Харкова, немає опалення. Раніше тепло до будинків подавала Зміївська ТЕС. Однак черед пошкодження після обстрілів та борг за газ перед «Укренерго», теплоелектростанція не забезпечує опаленням Слобожанське. Про це повідомляє голова сільради Дмитро Діхтяр. Наразі у громаді проживає 14-15 тисяч людей. 17 листопада у селищі відбулася нарада щодо теплозабезпечення, обговорювали можливість залучення альтернативної системи подання тепла. Однак рішення поки немає. Люди зігріваються електроприладами, що може призвести до повного блекауту. 


У Коломацькій громаді відсьогодні видаватимуть дрова місцевим жителям та переселенцям


Деревину надаватимуть тим домівкам, у яких є лише пічне опалення. На домівку видаватимуть один причеп.

«Спочатку видаємо більш уразливим категоріям, а все що залишиться надаватимемо іншим категоріям населення», — сказав очільник громади Володимир Гуртовий.

Заявки на отримання деревини ще приймаються, ознайомитися з переліком документів та критеріями можна тут.


«Укренерго» не планує сьогодні аварійних відключень світла


Електрику вимикатимуть погодинно у всіх районах країни. Однак, як повідомляється Графіком стабілізаційних відключень: якщо потрібно буде додатково збалансувати систему, упродовж дня можливо застосують аварійні відключення.

ПІДПИШІТЬСЯ НА TELEGRAM-КАНАЛ НАКИПІЛО, щоб бути в курсі свіжих новин

    ПІДПИШІТЬСЯ НА TELEGRAM-КАНАЛ НАКИПІЛО

    Оперативні та перевірені новини з Харкова