COVID-19 в Харківській області: минулої доби регіон перевищив три показники МОЗ  - Накипело
Події

COVID-19 в Харківській області: минулої доби регіон перевищив три показники МОЗ 

  • Анна М’ясникова
  • Ігор Лептуга
  • 3 Жовтня
  • 1517

У суботу область перевищила критичні значення одразу трьох показників, які визначають значне поширення коронавірусу. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Понаднормові наступні критерії:

  • Коефіцієнт виявлення випадків інфікування. Він становить 20,8% (допустиме — до 20%).
  • Рівень госпіталізацій на 100 тисяч населення. Він складає 65,8 (допустиме — до 60).
  • Завантаженість ліжок з підключеним киснем. Вона сягнула 70,1% (має бути не більш як 65%)

Загалом в області перевищені чотири з шести показників, за яким визначають належність до певної карантинної зони. Окрім перелічених понад норму рівень захворюваності — 419 на 100 тисяч населення (має бути не більш ніж 75). У нормі наразі тільки динаміка рівня госпіталізацій: 25% за допустимих 50%.

Що це означає?

За даними МОН, наразі область відповідає «помаранчевому» рівню епіднебезпеки. Він встановлюється автоматично, якщо перевищений один з показників (окрім рівня захворюваності), та сигналізує про наближення регіону до «червоної» зони. У ньому діють обмеження «жовтого» рівня, але місцева влада може встановити додаткові.

«Червоний» рівень можуть запровадити в регіоні, якщо протягом трьох днів поспіль перевищені два та більше показників (рівень захворюваності тут не враховується).

Добова «ковідна» статистика

2 жовтня в Харківській області зареєстрували 1 073 нових випадки захворювання на  COVID-19. Від ускладнень, спричинених коронавірусом, померли 26 людей. Одужали 130 пацієнтів.

Які обмеження діють зараз?

Україна перейшла у «жовту зону» карантину 23 вересня.

  • Масові заходи можна проводити тільки за умови, що для однієї людини буде чотири квадратних метри площі території. Або ж при заповненні залів на дві третини.
  • Заповнювати зали в кінотеатрах можна лише наполовину.
  • Мають бути не більше ніж чотири людини за одним столиком в кафе, барах і ресторанах. Дистанція між столами — мінімум півтора метра.
  • У спортивних залах на одну людину має бути десять квадратних метрів площі.

Обмеження «жовтої» зони можуть не застосовуватися, якщо всі відвідувачі та не менш як 80% організаторів масових заходів, працівників кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів та інших культурних установ, спортзалів і басейнів вакциновані хоча б однієї дозою. Або ж вони мають результати ПЛР або експрес-тестування на COVID-19, зроблені не більше ніж за 72 години до заходу.

ПІДПИШІТЬСЯ НА TELEGRAM-КАНАЛ НАКИПІЛО, щоб бути в курсі свіжих новин

ПІДПИШІТЬСЯ НА TELEGRAM-КАНАЛ НАКИПІЛО

У разі масових заворушень на вулицях міста ми вас повідомимо

X