На деокупованих територіях фактично з нуля прокладають електричні мережі - Накипіло
Події

На деокупованих територіях фактично з нуля прокладають електричні мережі

 

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Йдеться переважно про селища та села, що регулярно обстрілюються окупантами.

«У нас є великі плани і завдання: насамперед маємо відновити електропостачання на деокупованих територіях. Однак там йдеться про розмінування та про нове будівництво ліній електропередач, адже вони зруйновані абсолютно вщент», — розповів Олег Синєгубов.

Зокрема триває відновлення електропостачання в Руській Лозовій. Фахівці «Харківобленерго» зазначають: за характером робіт вони фактично будують лінії електропередачі з нуля, адже пошкодження — колосальні. Через активні бойові дії там зіпсовано або знищено понад 80% обладнання. 

Місцевість замінована, і сапери ще продовжують обстежувати територію. Але енергетики вже працюють там, де можливо.

На сьогодні в Руській Лозовій вдалося заживити вже понад 500 домоволодінь. Це третина від необхідного. Активно відновлюють світло в Ізюмському районі, в селах Маліївка та Оскіл.

Енергетикам вдалося під'єднати до мережі село Лещенки Дергачівської громади. Воно майже на кордоні з рф, війна тут почалася у перший день повномасштабного вторгнення, а світла не було понад рік. 

ПІДПИШІТЬСЯ НА TELEGRAM-КАНАЛ НАКИПІЛО, щоб бути в курсі свіжих новин

    ПІДПИШІТЬСЯ НА TELEGRAM-КАНАЛ НАКИПІЛО

    Оперативні та перевірені новини з Харкова